Demovoormiddag Kamp C : Een revolutionaire samenwerking tussen de bouw- en landbouwsector.

De landbouw- en bouwindustrie samenbrengen om de weg naar duurzamer bouwen te ondersteunen en te stimuleren: daar staat Living Lab Hennep+ volledig achter! Vandaag spraken we met enthousiaste ondernemers en organisaties over biogebaseeerd bouwen tijdens de demovoormiddag en workshop van Kamp C in samenwerking met Rurant.

Kamp C is hét centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de bouw! Het wil de transitie naar een duurzame samenleving versnellen door te focussen duurzaamheid en innovatie in de bouwsector. Biogebaseerd en circulair bouwen maakt hier ook deel van! De workshop werd georganiseerd in samenwerking met Rurant, een vzw dat ijvert voor het behouden en versterken van een aantrekkelijk, leefbaar en dynamisch platteland in de provincie Antwerpen.

Dat de landbouw- en bouwsector op een innovatieve manier kunnen samenwerken, mochten we vandaag met eigen ogen aanschouwen tijdens een rondleiding in The Exploded View Beyond Building, een huis volledig gebouwd uit biogebaseerde materialen en circulaire bouwmethoden! 🏡🌱
Via deze iconische tentoonstelling in de vorm van een huis liet Kamp C ons zien wat er al kan in duurzaam bouwen en hoe dit de wereld kan veranderen. Want je kan niet duurzaam bouwen zonder de hele keten te beschouwen!

Bedankt #KampC en #Rurant voor deze inspirerende voormiddag! 🌱👊